A Coward Dies a Thousand Deaths, a Brave Man Dies But Once. - Medgar Evers

Oheiset kirjoitukset käsittelevät enimmäkseen monikulttuuria, maahanmuuttoa ja islamia - usein mediakriittisesti. Kyseessä on kokoelma verkkolehti Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelussa aiemmin julkaistuista blogikirjoituksista.

torstai 27. lokakuuta 2011

Näyttäkää minulle maltillinen muslimi...

25.2.2009 10:34 
...niin minä näytän muslimin, joka ei harjoita uskontoaan.
Kun puhutaan uskontoaan aktiivisesti harjoittavista islaminuskoisista, sana maltillinen on täysin väärä. Jos mittapuuksi maltillisuudelle otetaan tavalliset länsimaisissa lakikirjoissa tunnustetut perusarvot, kuten lapsen oikeus fyysiseen koskemattomuuteen, sukupuolten välinen tasa-arvo, uskonnonvapaus, vähemmistöjen (kuten homoseksuaalien-) oikeudet ja monet pienemmät asiat, eivät tavalliset uskontoaan harjoittavat islaminuskoiset täytä maltillisen kriteerejä miltään osin. Muslimi ei kykene harjoittamaan uskoaan pyhän kirjansa määräämällä tavalla rikkomatta edellämainittuja länsimaisia perusarvoja.
Vertailun vuoksi esimerkiksi jyrkimmällä muodolla vanhoillislestadiolaisuudesta ei ole pienintäkään ongelmaa elää ja sopeutua Suomen lakien alaisuuteen. Silti harvemmin kuulee käytettävän heistä sanaa maltillinen.
Islamin maltillisuus ja rauhanomaisuus toteutuu vain niissä muslimeissa, jotka ovat hylänneet 1400 vuotta täysin samanlaisena pysyneen uskontonsa perusperiaatteet. Poikkeuksena ovat Suomen tataarit, jotka ovat omasta viisaasta halustaan eristäytyneet valtavirran muslimeista, ja päättäneet elää (länsi-)maassa maan tavalla. Mutta he ovat poikkeus, joka vahvistaa säännön: islam ei ole valtavirraltaan maltillinen uskonto.
Valtavirran islam on "maltillista" ainoastaan niin kauan, kun sitä vertaa vieläkin taantumuksellisempiin muotoihin islaminuskosta. On silti ikävää, että nuo vieläkin jyrkemmät islamin muodot lisäävät kannatustaan jo Suomessakin. Meilläkin on jo useammassa kaupungissa saudirahalla perustettuja wahhabilaisia moskeijoita, kuten Suomen suurin moskeija Pasilassa.
Islam on kuin likainen lammikko seisovaa vettä, joka ei sisäänrakennetuista syistä kykene puhdistamaan itseään. Sen valtavirta tanssii lännessäkin kiihtyvää tahtia radikaaleimman vähemmistön pillin mukaan. Niin kauan kun islam on mitä on, kannattaa muslimien määrä lännessä pitää mahdollisimman pienenä - ainakin jos yhteiskuntarauha on kallis ja pyhä asia. Islam kun ei ole koskaan kyennyt elämään sovussa muiden sivilisaatioiden kanssa. Se alistaa heikommat alleen, sillä se on sen tärkein tehtävä.
Historiasta kannattaisi ottaa jo opiksi.
- Islamista suomeksi, ja ilman Helsingin yliopistosta tuttuja tuhannen ja yhden yön satuja:
http://www.aikapommi.wordpress.com/