A Coward Dies a Thousand Deaths, a Brave Man Dies But Once. - Medgar Evers

Oheiset kirjoitukset käsittelevät enimmäkseen monikulttuuria, maahanmuuttoa ja islamia - usein mediakriittisesti. Kyseessä on kokoelma verkkolehti Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelussa aiemmin julkaistuista blogikirjoituksista.

torstai 27. lokakuuta 2011

Yhteiskuntarauha järkkymässä Kemissä

20.1.2009 13:33
Vanhasen hallituksen epäonnistunut maahanmuuttopolitiikka on kantamassa katkeraa hedelmää Kemissä. Turvapaikanhakijoiden ja paikallisten välit ovat tulehtuneet joukkotappeluiksi kaupungin keskustassa ja rähinöinniksi pakolaiskeskuksen liepeillä.
Sanomalehti Kalevan mukaan parin viimeisen viikon aikana tapahtuneiden levottomuuksien vuoksi Kemin poliisi "on suunnannut muun muassa ravintoloiden eteen ja Kemin vastaanottokeskuksen tuntumaan". Poliisi joutui tiedottamaan turvapaikahakijoiden ja kantaväestön välisistä kahnauksista myöhään lauantai-iltana.
Tiedotus muistettiin tosin vasta kun kemiläiset olivat porukalla hyökänneet ravintolasta poistuneen turvapaikanhakijan kimppuun. Kalevan mukaan väkivaltaisten tapahtumien ketju lähti kuitenkin liikkeelle jo viikkoa aiemmin, kun "parinkymmenen ulkomaalaisen ja viiden suomalaismiehen joukko otti yhteen kaupungin keskustassa". Kaleva ei katsonut tarpeellikseksi mainita, kävikö viisi suomalaismiestä parinkymmenen turvapaikanhakijan kimppuun, vaiko päinvastoin. Jokatapauksessa kostonkierre on johtanut uusiin tappeluihin ja pakolaiskeskuksen ikkunan särkemiseen.
Rovaniemen vastaanottokeskuksen johtaja Ari Haaranen kertoo Kalevassa, että "vastaavankaltaisia, kantaväestön ja ulkomaalaisten välisiä yhteydenottoja (sic) on sattunut myös muiden vastaanottokeskusten aukaisemisten kohdalla"(...) "esimerkiksi Ruukissa oli hieman samantyyppisiä ongelmia". Ruukin vastaanottokeskus suljettiin hiljattain. Syyksi mediassa mainittiin määrärahojen puute.
Kemin marraskussa avatussa vastaanottokeskuksessa odottelee turvapaikkapäätöstä parasta aikaa 251 Schengen-maiden ulkopuolelta saapunutta hakijaa. Suurin osa heistä on nuoria miehiä, joista moninkertaisesti useampi kuin yhdeksän kymmenestä saanee kielteisen turvapaikkapäätöksen aikanaan. Ylivoimaisesti suurin osa turvapaikanhakijoista onkin Suomessa vain kokeilemassa onneaan: jospa vaikka tärppäisi. Odottelun kustannukset lankeavat lyhentämättöminä suomalaisille veronmaksajille. Myös kemiläisille.
Pohjolan Sanomissa Kemin kaupunginjohtaja Ossi Repo kuittaa levottomuudet seuraavasti: "kemiläisten tulisi katsoa peiliin, koska joka tapauksessa kansainvälistymme ja vieraiden kulttuurien kanssa on tultava toimeen. Vastaanottokeskuksen myötä olemme saaneet uusia työpaikkoja ja tyhjiä asuntoja vuokrattua".
Asia ei kuitenkaan kokonaisuutena ole noin yksinkertainen. Maahanmuutto- ja kotoutussektori on ainoa hallinnon haara, jolla ei ole minkäänlaista tulosvastuuta. Turvapaikanhakijoina Suomeen päässeiden maahanmuuttajien kotoutuminen ei ole ollut tilastojen valossa kaksista. Tujijoista aiheutuneet kulut ovat olleet moninkertaisia mahdolliseen hyötyyn nähden. Pakolaisbisneksen "kansainvälisyys" ja "monikulttuurisuus" hyödyttää rahallisesti Suomen päässä ainoastaan harvoja ja valittuja ns. pakolaisia ammatikseen paapovia tahoja, ja sekin raha on aina pois jonkun muun suomalaisen lompakosta.
Kalevan haastattelema turvapaikanhakija Ahmed Aziz Star kertoo, että "hän ja monet muut ovat yrittäneet puhua kurdikavereilleen, että jättäisivät iltareissut kaupungille väliin (...) Kaikki irakilaiset eivät  halua tapella ja taistella, vaan monet haluavat solmia hyvät suhteet suomalaisiin". Ikäänkuin Star myöntäisi, että vikaa voisi olla myös joissain tulijoissa.
Silti lehdet mainitsevat rasismin vain silloin, kun puhuvat suomalaisista. Kukaan journalisti ei muistuta, että rikostilastojen valossa ulkomaalainen syyllistyy Suomessa huomattavasti todennäköisemmin rasistiseen rikokseen, kuin syntyperäinen suomalainen. Niin sanottujen journalistien toimittamia lehtiä lukemalla voisi kuvitella asian olevan päinvastoin.
Kalevassa ja Pohjolan Sanomissa kannetaan syvää huolta ulkomaalaisten turvallisuudesta Kemissä. Kalevassa kerrotaan, että muualla asiat ovat paremmin:
"Meidän asiakkaamme eivät pelkää kulkea kaupungilla, eivätkä koe siellä uhkaa. Oulu isona kaupunkina on tottunut näkemään ulkomaalaisia katukuvassa", Oulun vastaanottokeskuksen johtaja Katja Kolehmainen selvittää.
Kolehmaisen "asiakkaat" siis uskaltavat liikkua Oulun yössä. Entä kantaväestö? Pari vuotta sitten Oulun puistoissa joukkoraiskattiin kaksi suomalaista tyttöä ja lisäksi "vain" raiskattiin yksi tyttö lisää. Rikoksissa saattoi nähdä rasistisenkin perusvireen, sillä pikku viiveellä media joutui myöntämään, että raiskaajat olivat tuntomerkeiltään joko "välimerellisiä", tai "tummaihoisia". He myös puhuivat "huonoa suomea ja jotain tunnistamatonta ulkomaan kieltä". En liene kauhean väärässä, jos veikkaan että Oulun puistoraiskaajat olivat joko: a) turvapaikanhakijoita b) turvapaikan saaneita pakolaisia.
Sitä on tietysti vaikea sanoa tarkemmin, sillä yhtäkään noista Oulua kansainvälistäneestä 8-9 miehestä ei ole saatu kiinni. Kansainvälisessä Suomessa monikulttuuriset joukkoraiskaukset ovat tulleet näköjään jäädäkseen. Sitä ei voi kiistää edes maahanmuuttajien rikoksia työkseen valkopesevä mielipidelehti Helsingin sanomat.
Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen maahanmuuttoministeri Astrid Thors (rkp) on ajamassa uutta ulkomaalaislakia Suomeen. Se lisäisi jo ennestään käsiin räjähtäneiden turvapaikkahakemusten määrää. Sitä mitä Thorsin laki tekisi suomalaiselle yhteiskuntarauhalle ei tiedä vielä kukaan. Ja vähiten Thors tai Vanhanen.
Lakiesitys täällä: http://217.71.145.20/TRIPviewer/show.asp?tunniste=HE+166/2007&base=erhe&palvelin=www.eduskunta.fi&f=WORD.
Mikäli Thorsin laki hyväksytään sellaisenaan, laista tulee erittäin suurella todennäköisyydellä ovi, jonka kautta laumoittain laittomia maahanmuuttajia pyrkii EU:iin. Suurimmalla osalla Eurooppaan pyrkijöistä ei ole mitään tekemistä todellisen pakolaisuuden kanssa. Suurin osa heistä on sosiaalituristeja, jotka haaveilevat helpommasta elämästä. Siihen heillä on toki oikeus, mutta onko suomalaisilla velvollisuus olla maksumiehinä? Ei se ole tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa.
Muualla Euroopassa rajoja ollaan sulkemassa. Kun turvapaikan hakijat eivät pääse jatkamaan Suomesta muihin EU-maihin, jäävät he suomalaisten huollettavaksi. Kaikki muut pohjoismaat, erityisesti Ruotsi ja Tanska ovat laittamassa ovia kiinni isolla lukolla. Suomen uusi ulkomaalaislaki olisi puolestaan Euroopan väljin.
Thorsin laissa on pelottavan paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia:
-Sellainenkin turvapaikanhakija, joka olisi jo päätetty karkottaa Suomesta, voisi hakea oikeutta ns. perheen yhdistämiseen. Käytännössä tämä oikeus mahdollistaisi sen, että koko hakijan suku voisi tulla asustelemaan Suomeen siihen asti, kun (jos) turvapaikanhakija karkotetaan. Karkotettavalle turvapaikanhakijalle voitaisiin myös myöntää jatkuva oleskelulupa "humanitaarisen suojelun perusteella". Kukaan ei tosin vielä tiedä mitä Thors tällä tarkoittaa.
- Myös rikoksen tehnyt pakolaiseksi ilmoittautuva maailmanmatkaaja voisi saada oleskeluluvan, jos niin sanottu "tekninen este" estää hänen poistamisensa maasta. Tällaisia teknisiä esteitä voisivat olla esimerkiksi liikenneyhteyksien tai matkustusasiakirjojen puuttuminen, tai se, että vastaanottajavaltion viranomaiset suhtautuvat kielteisesti hänen tuloonsa.
- Epämääräisillä papereilla - tai ilman niitä - maahan tulevien ns. ankkurilasten tulo ja siihen liittyvä merkittävä järjestäytynyt rikollisuus lisääntyisivät huomattavasti. Ankkurilapsi on usein (omien sanojensa mukaan) 16–17 –vuotias lapsi, joka lähetetään sopivan suvaitsevaan maahan. Tämän jälkeen muu perhe ja suku seuraavat perässä. Niin sanottujen perheenjäsenten ja sukulaisten sukulaisuussuhteita ei tarkisteta DNA-testeillä, joten iloisia perheenyhdistämisjuhlia riittää täysin orvoillekin. Kakut, kynttilät ja ilmapallot kustantaa suomalainen veronmaksaja.
Jos suomalainen yhteiskuntarauha on hyvä ja säilyttämisen arvoinen asia, kannattaa toimia viimeistään nyt. Kengänkuvaa kannattaa tarjota seuraavissa vaaleissa sekä Vanhasen että Thorsin ahteriin, ja symbolisella tasolla sen voi tehdä jo täällä (yli 28 000 suomalaista on jo tehnyt niin):
http://www.adressit.com/ulkomaalaislaki
Lisäys 19.4.: etnosensitiivinen Kaleva uutisoi tuttuun tyylinsä Kemin viimeisimmästä:
18.4.2009 KALEVA
Kemin yössä tapeltiin
Poliisi selvitteli lauantain vastaisena yönä kahta pahoinpitelyä. Aamuyöllä Kemin keskustassa kaksi miestä pahoinpiteli miehiä ja yhtä naista.Pahoinpitelijät poistuivat paikalta, mutta heidät saatiin kiinni lähistöltä. Tappelun silminnäkijät tunnistivat kiinniotetut pahoinpitelijöiksi.
http://www.kaleva.fi/plus/juttu792310_page0.htm
Verkkouutiset tiesi enemmän:
www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=2011:turvapaikanhakijat-pahoinpitelivaet-vaekeae-kemissae&catid=2:kotimaa&Itemid=4

Turvapaikanhakijat pahoinpitelivät väkeä Kemissä
Lauantaina aamuyöllä kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa Kemin vastaanottokeskuksesta pahoinpiteli kemiläistä naista ja useampaa miestä kaupungin keskustassa.Pahoinpitelijät poistuivat paikalta ennen poliisin saapumista, mutta poliisipartio otti heidät kiinni tekopaikan läheisyydestä. Paikalla olleet silminnäkijät tunnistivat heidät tekijöiksi.