A Coward Dies a Thousand Deaths, a Brave Man Dies But Once. - Medgar Evers

Oheiset kirjoitukset käsittelevät enimmäkseen monikulttuuria, maahanmuuttoa ja islamia - usein mediakriittisesti. Kyseessä on kokoelma verkkolehti Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelussa aiemmin julkaistuista blogikirjoituksista.

torstai 27. lokakuuta 2011

Ikävä yksittäistapaus jota ei saa yleistää

16.6.2009 02:05
Aina silloin tällöin mediaan lipsahtaa uutinen josta on helppo päätellä että kulttuureissa saattaa olla ikäviäkin eroja. Suitsutettu monikulttuuri ei silloin olekaan rikkautta vaan jotain muuta.
Jos 40 suomalaistaustaista jalkapallonpelaajaa potkisi pallon sijasta toisiaan ja hakkaisi päälle kepeillä, kivillä ja kulmalipuilla olisi tapaus uusi ja ennenkuulumaton. Sanalla sanoen se olisi maan ykkösuutinen. Kun sama tapahtuu turvapaikanhakijoiden jalkapalloturnauksessa Oulussa, on uutinen piilotettu lehtien sisäsivuille ja tapaukseen löytyy syy SPR:n vastaanottohotellien ahtaista majoitustiloista. Ei ole lainkaan ihme että tunteet kuumenivat, ja jo kolmas peräkkäinen turvapaikanhakijoiden potkupalloturnaus päättyi joukkotappeluun.
Sitten on myös tapauksia, joita ei voi oikein selittää. Tässä esimerkki varsin ikävästä yksittäistapauksesta, jonka eräs Hommaforumin lukija oli skannannut Joensuussa ilmestyvästä Karjalainen-sanomalehdestä.
Monikulttuurisuus on rikkautta johon meillä ei ole varaa.
http://img44.imageshack.us/img44/1497/karjalainen13609.jpg