A Coward Dies a Thousand Deaths, a Brave Man Dies But Once. - Medgar Evers

Oheiset kirjoitukset käsittelevät enimmäkseen monikulttuuria, maahanmuuttoa ja islamia - usein mediakriittisesti. Kyseessä on kokoelma verkkolehti Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelussa aiemmin julkaistuista blogikirjoituksista.

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Solidaarisuutta arabikansoille!

23.2.2011 19:45 
Tyhmempi saattaa ihmetellä eurososialistien ja vasemmistoälyköiden yllättävää solidaarisuuden puuskaa Egyptin ja Libyan kansoille, kun vielä muutama viikko sitten Hoshni Mubarak ja Muammar Gaddafi olivat heidän arvostettuja aatetovereita.
Sosialistinen internationaali, jonka jäsen myös SDP on, potkaisi Hoshni Mubarakin puolueen ulos kultapossukerhostaan vain muutama viikko sitten.
Esimerkiksi suuret valkoiset diplomaattimme, Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja, olivat  Mubarakin virallisia aatetovereita vielä parisen viikkoa sitten. Erkkihän on tunnetusti lipittänyt teetä paitsi Muammar Gaddafin pehmoisella sohvalla, myös monen muun despoottisen mahtavan arabisosialistin palatseihin kutsuttuna kunniavieraana. Aikoinaan mainitsin Erkin yksityiskoneellaan taittamasta matkasta morjenstamaan Sudanin miellyttäviä kansanmurhaajia.
Muammar Gaddafista olen lukeut useita myötäsukaisia juttuja myös suomalaisista naistenlehdistä. Suomalaiset naistoimittajat ovat olleet sulaa vahaa päästyään samalle divaanille tuon kiehtovan, tumman miehen kanssa. Vähemmästäkin sitä torttu kostuu, vaikka periaatteessa oltaisiinkin vain samassa teepöydässä. Ei siinä kidutukset tai kansanmurhat ensimmäisenä pyöri mielessä, jos biologinen kello tikittää vielä Diorin vyön alla.
Melko tuore Matkaopas -lehden artikkeli kuvailee Libyaa kysymällä onko tässä  2010-luvun turismin jymyuutinen: "Gaddafi hymyilee mainoskylteissä, jotka julistavat maan isän 40-vuotista valtakautta. Pyydämme kuljettajaa ajamaan Gaddafin palatsin ohi, mutta se ei onnistu. Tarkkaan vartioitu eversti nukkuu joka yö eri paikassa, eikä hänellä ole vakinaista palatsia."
Aivan ihanaa. Silti minua ei ärsytä juuri mikään enempää, kuin eurooppalaisen älymystön moraalisäteily ja tekopyhyys. Sen ummehtunut haju ei katoa takkia kääntämällä.