A Coward Dies a Thousand Deaths, a Brave Man Dies But Once. - Medgar Evers

Oheiset kirjoitukset käsittelevät enimmäkseen monikulttuuria, maahanmuuttoa ja islamia - usein mediakriittisesti. Kyseessä on kokoelma verkkolehti Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelussa aiemmin julkaistuista blogikirjoituksista.

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Wael Mandurista tuli kolmessa kuukaudessa aito espoolainen

21.2.2011 16:42
Ensin hyvät uutiset. 29-vuotias arabimies Wael Manduri onnistui STT:n mukaan muuttumaan kolmessa kuukaudessa maahanmuuttajasta aidoksi "espoolaismieheksi". Ikävää on se, että Wael on nyt tuomittu viideksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen törkeästä raiskauksesta, törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta.
STTn mukaan espoolaismies Wael Manduri tunkeutui itselleen vieraan naisen kotiin Espoossa syksyllä 2009. Hän kävi naisen kimppuun ja pahoinpiteli ja raiskasi tämän. Miehellä oli mukanaan kymmensenttinen mattoveitsi, jolla hän muun muassa viilsi uhrinsa kaulaa. Lisäksi hän yritti kuristaa naista ja löi tätä vedenkeittimellä päähän niin, että keitin hajosi ja päähän tuli haava.
Poliisin aiemman tiedotteen mukaan ulkomaalainen mies oli tullut turistina Suomeen vuoden 2009 kesäkuun alkupuolella.  Tekohetkellä hän oli luvatta maassa. Espoon käräjäoikeus vangitsi Waelin 29.9.2009 epäiltynä tapon yrityksestä, törkeästä raiskauksesta ja törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Oli näet myös mahdollista, että epäilty oli jo aiemmin ahdistellut seksuaalisesti naisia ainakin Espoon alueella.
Siis laittomasti maahan kesäkuussa - ja jo syyskuussa STT:n mukaan mies oli muutunut pesunkestäväksi espoolaiseksi. Nopea kotoutuminen, sano.
Espoolaisen Waelin onneksi syyte tapon yrityksestä hylättiin. Uhrin kurkun viiltäminen mattoveitsellä ja vedenkeittimen rikkominen uhrin päähän täytti oikeuden mielestä vain törkeän pahoinpitelyn merkit.
Wael istuu ensikertalaisena 2v 9kk. Jos hänet sijoitetaan esimerkiksi Espoon läheiseen Keravan vankilaan, voi hän nauttia nyky-Suomen kansainvälisestä ilmapiiristä, sillä yli puolet sen vangeista omaa kansainvälisen maahanmuuttajataustan. Keski-Uusimaa lehden mukaan vankila tarjoaa vangille paitsi ilmaisen asuinpaikan ja ateriat, myös laillista palkkatyötä, jossa voi parhaimmillaan tienata yli kaksi tuhatta euroa kuukaudessa. Se on enemmän kuin vanginvartijan palkka. Suomalainen vankila ei lehden haastatteleman asiantuntijan mukaan ole minkäänlainen pelote kaverille, jonka kotimaassa armeijassakin on kovemmat oltavat kuin suomalaisissa rangaistuslaitoksissa.
Mitä miettii uussuomalainen Wael? Kiittääkö hän iltarukouksessaan paitsi Allahia, myös vihreää oikeusministeriämme Tuija Braxia ja kokoomuslaista sisäministeriämme Anne Holmlundia? Kyllä kiittää.