A Coward Dies a Thousand Deaths, a Brave Man Dies But Once. - Medgar Evers

Oheiset kirjoitukset käsittelevät enimmäkseen monikulttuuria, maahanmuuttoa ja islamia - usein mediakriittisesti. Kyseessä on kokoelma verkkolehti Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelussa aiemmin julkaistuista blogikirjoituksista.

torstai 27. lokakuuta 2011

Sananvapausjärjestö vastustaa sananvapautta

26.8.2009 11:02 
Valitsiko sananvapausjärjestöksi itseään kutsuva Suomen PEN eilen puolensa? PENin varapuheenjohtaja Jarkko Tontti (vihr.) yhtyi helsinkiläistä kaupunginvaltuutettua Jussi Halla-ahoa (ps./sit.) kohtaan esitettyyn syyttelyyn, peitellymmin tosin.
"Niin tärkeä ihmisoikeus kuin sanavapaus onkin, täytyy harkita ja punnita kommentteja", Tontti muotoili asiansa Uudelle Suomelle.
Halla-ahon yksi keskeisimmistä teeseistä oikeudessa oli osoittaa median kaksoisstandardi. Hän osoittikin selvästi, ettei Suomessa voi puhua ja kirjoittaa kaikista väestönosista samalla tavoin.
Itsekin pari kirjaa kirjoittanut Jarkko Tontti ei ymmärtänyt kielitieteilijä Halla-ahon rautalangasta vääntämää mallia. Tontti väisti sanomalla "olevansa harmistunut yleisestä väestöryhmittäisestä ajattelusta". Hänen mielestään pitäisi puhua yksilöistä.
No Shit, Sherlock! Eikö totta?
"Jos olen oikein Halla-ahon ja hänen kannattajiensa näkökantaa ymmärtänyt, he perustavat maahanmuuttokritiikkinsä esimerkiksi siihen, että muodollisesti muslimi toteuttaisi Halla-ahon ja hänen kannattajiensa Koraanista löytämiä ohjeita automaattisesti ja aina omassa elämässään. Näin ei onneksi ole", Tontti päätteli Uudelle Suomelle.
Jussi Halla-aho kommentoi Tontin väitteitä eilen US:n kommenteissa:
"Tuota kutsutaan olkiukoksi. Esim. nyt syytteenalainen kommentti koskee yksinomaan islamia oppirakennelmana, ei muslimeja yleensä. Suurin osa muslimeista ei noudata orjallisesti Muhammadin tarjoamaa esikuvaa, mutta tämä ei muuta sitä, että islam asettaa Muhammadin jokaisen hurskaan muslimin esikuvaksi. Valitettavan moni muslimi myös pitää häntä sellaisena."
.
Tämän varmasti vahvistaisi myös tuhannen ja yhden yön islamproffa Jaakko Hämeen-Anttila, irvistellen tosin jos tietäisi puolustavansa Halla-ahoa.
.
Erikoiseksi tilanteen tekee se että Jarkko Tontti tunnetaan entuudestaan Halla-ahon kiivaana vastustajana. Jopa niin kiivaana, että hän on julkisesti hyökännyt kirjailija J.R.R. Tolkienia vastaan, koska tietää Jussi Halla-ahon tutkineen Tolkienin tuotantoa ja fanittavan tätä. Tämä motiivi on tosin pelkkä valistunut arvaukseni.
.
Jarkko Tontti on paitsi vihreä kynämies, myös lakimies. Halla-ahon ajojahtia on ollut johtamassa ja masinoimassa vasemmistolaisen lakimies-syndikaatti Demlan jäsenet. Oma valistunut kysymykseni kuuluu onko myös Jarkko Tontti Demlan jäsen?
Eli Demlaa kysytään.
.
Loppuun jeesustelua Suomen PENin peruskirjasta:
.
"PEN puolustaa ajatusten esteetöntä kulkua kansalaisten sekä eri kansakuntien kesken.Sen jäsenet sitoutuvat vastustamaan kaikkea ilmaisun vapauden tukahduttamista omassa maassaan ja yhteiskunnassaan. PEN kannattaa lehdistön vapautta ja vastustaa mielivaltaista sensuuria rauhan aikana. Järjestön käsityksen mukaan hallitusten,johtavien elinten ja laitosten vapaa arvostelu on välttämätöntä maailman kehittymiselle kohti hyvin organisoitua poliittista ja taloudellista järjestystä. Koska vapaus edellyttää vapaaehtoisia rajoituksia, jäsenet sitoutuvat vastustamaan vapaan lehdistön vääristymiä, kuten väärien tietojen julkistamista, tahallisia valheita sekä tosiasioiden vääristelyä poliittisten ja henkilökohtaisten etujen saavuttamiseksi".
.
Ja vielä ote maailmankirjallisuuden klassikosta:
George Orwell: Animal Farm (1945):
ALL ANIMALS ARE EQUAL
BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS