A Coward Dies a Thousand Deaths, a Brave Man Dies But Once. - Medgar Evers

Oheiset kirjoitukset käsittelevät enimmäkseen monikulttuuria, maahanmuuttoa ja islamia - usein mediakriittisesti. Kyseessä on kokoelma verkkolehti Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelussa aiemmin julkaistuista blogikirjoituksista.

torstai 27. lokakuuta 2011

Pakolaislapsoset kesälomalla Irakissa

9.12.2008 09:51
Jouduin viime kesänä todistamaan omituista näytelmää. Erään suomalaisen kaupungin rahoittama monikulttuuriprojekti oli tuottanut tulosta, ja sitä ihmettelemään oli kutsuttu sankka joukko median edustajia. Tungosta riitti, sillä kuten jo pressitiedote kertoi, mukana projektin tekijöinä oli myös aitoja "maahanmuuttajanuoria".
Juhlapaikalla pörräsi Yleä, lehtien edustajia ja erilaisia kaupungin toimitsijoita kuin herhiläisiä. Projektiin osallistuneita nuoriakin näkyi, mutta yhtä lukuunottamatta kaikki heistä olivat ihan tavallisen tylsiä vaaleaihoisia suomalaisia. Projektin vetäjiin kuulunut henkilö kertoi minulle, että kaikki mukana olleet irakilaistaustaiset nuoret olivat ehtineet kiiruhtaa kesälomanviettoon kotimaahansa.
Mutta onneksi yksi heistä oli jostain syystä päättänyt jäädä. Kyseistä nuorukaista talutettiin siis valokuvattavaksi ja haastateltavaksi kuin pässiä narussa, jotta monikulttuuriteon "aitous" varmasti välittyisi. Ja välittyihän se.