A Coward Dies a Thousand Deaths, a Brave Man Dies But Once. - Medgar Evers

Oheiset kirjoitukset käsittelevät enimmäkseen monikulttuuria, maahanmuuttoa ja islamia - usein mediakriittisesti. Kyseessä on kokoelma verkkolehti Uuden Suomen Puheenvuoro-blogipalvelussa aiemmin julkaistuista blogikirjoituksista.

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

40 maahanmuuttajanuorta riehui Helsingissä

25.2.2011 04:22
Vielä viitisen vuotta sitten kokoomuksen talousguru Piia-Noora Kauppi valitteli, että "Helsingin keskustassa voi edelleen pyöriä koko päivän näkemättä yhtään mustaihoista ihmistä!". Vihreiden Jyrki J.J. Kasvi varoitteli blogissaan persujen palauttavan Suomeen "haisevan impivaaran", jossa erilaisuus ei olisikaan enää automaattisesti rikkautta.
Vihreästä rikkaudesta saatiin taas tuntumaa torstai-iltana, kun "jopa 30 nuoren joukkio teki häikäilemättömällä tavalla ilkivaltaa Helsingin keskustassa. Helsingin poliisin mukaan tapahtumaketju sai alkunsa, kun noin 15 nuorta tunkeutui Kampin metroaseman R-kioskille.

- He varastelivat sieltä karkkia ja alkoholia, kertoo päivystävä komisario Tom Packalén.

Poliisin mukaan nuoret ovat ulkomaalaistaustaisia. R-kioskilta he jatkoivat matkaansa läheiseen videovuokraamo Makuuniin, jonne nuoria tuli tuplasti enemmän, noin 30.

- Sieltä varastettiin karkkia ja dvd-levyjä, kertoo Packalén."

Silminnäkijä kuvaili IS:lle tilannetta pelottavaksi ja uhkaavaksi. Joukkio mm. repi paetessaan ulkomainoksia suurieleisesti. Silminnäkijän arvion mukaan nuorimmat olivat noin 15-vuotiaita. Poliisin mukaan vastaavaa tapahtuu silloin tällöin. Suurin osa tekijöistä pääsi taaskin karkuun. Iltalehden mukaan kyseessä oli nyt 30-40 maahanmuuttajataustaisen nuoren joukko.
Hesari jatkoi aiheesta tutulla linjallaan, puhumalla vain "näpistelleistä reilusta viidestätoista nuoresta". Sillähän ei ole Hesarin mielestä taaskaan mitään tekemistä minkään kanssa, että kyseessä ei ollut suomalaisnuorten joukkio. Aivan yhtä hyvin olisi voinut olla. Varppina!
Älkää siis vetäkö tästäkään yksittäistapauksesta mitään johtopäätöksiä Suomen harjoittaman maahanmuuttopolitiikan onnistumisen suhteen. Se kun on parasta maailmassa. Suomessa ei synny samoja ongelmia kuin kaikkialla muualla Euroopassa, sillä maahanmuuttopolitiikasta vastaavat alansa parhaat asiantuntijat.
Ja muistakaapa myös vaaliuurnilla, että ääni persuille on ääni haisevalle impivaaralle.